elenfrdeitrues

Εταιρικό Προφίλ

Η εταιρεία εδρεύει στο 16ο Χιλ. της Λεωφ. Λαυρίου, στην Παιανία, διατηρώντας γραφεία και μία σύγχρονη βιοτεχνία χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα επεξεργασίας φυσικών και τεχνιτών μαρμάρων και γρανιτών.

Η εταιρεία πολύ γρήγορα ανέπτυξε μια αυξημένη εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα που σε συνδυασμό με την εμπορία όλων των ελληνικών μαρμάρων, διατηρεί μια πολύ μεγάλη ποικιλία φυσικών και τεχνιτών υλικών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία μέσα από μία μοντέρνα και νεωτεριστική φιλοσοφία για τον κλάδο, βασιζόμενη όμως πάντα και στην πολυετή πείρα των ιδρυτών αλλά και των στελεχών της, καταφέρνει να δραστηριοποιείται στη χονδρική αλλά και στη λιανική πώληση προσπαθώντας πάντα να παρέχει στους πελάτες της μεγάλη ποικιλία, συνεχώς αυξανόμενη με νέα πρωτοποριακά υλικά, αλλά και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Η «COSMOS ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ Ε.Π.Ε.» σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά την ίδρυσή της, ανέλαβε μεγάλα και ποιοτικά έργα σε κάθε είδους τυποποιημένων αλλά και ειδικών κατασκευών. Η εταιρεία έχει ήδη καταφέρει να έχει στο πελατολόγιο της, πολλούς και σημαντικούς πελάτες, -όλοι περήφανοι για την υπογραφή μας.

Η Ιστορία μας

Ο Παρασκευάς Τσικριτσής γεννήθηκε τον Σεπτέμβριου του 1946 στην Λάρισα. Το 1972 όντας ανθυποπλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού μετά από ένα ναυάγιο σε ηλικία 26 ετών, αποφασίζει να αφήσει την θάλασσα και να εργασθεί στον κλάδο της μαρμαροβιομηχανίας που εκείνη την εποχή άνθιζε στη χώρα μας. Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία «ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΙΔΗ Α.Β.Ε.Ε.» με έδρα την Λάρισα. Η εταιρεία τα επόμενα χρόνια γνώρισε μεγάλη άνοδο καταφέρνοντας να εδραιωθεί στην Ελληνική αγορά, αλλά και με πολύ αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο.

Το 1976 ο Παρασκευάς Τσικριτσής ανέλαβε τη διεύθυνση του νεοϊδρυθέντος Εργοστάσιου της εταιρείας στην Λάρισα στην παλαιά εθνική οδό Λαρίσης-Βόλου στη θέση Πλατύκαμπου, το οποίο ιδρύθηκε κυρίως για τις εξαγωγικές ανάγκες της εταιρείας. Το εργοστάσιο πολύ γρήγορα έγινε από τα πιο παραγωγικά που είχε να επιδείξει η χώρα εκείνη την εποχή.

Το 1978 η εταιρεία δημιούργησε μια έκθεση 370 μ² στο κέντρο της Λάρισας, την διεύθυνση της οποίας ανέλαβε ο Παρασκευάς Τσικριτσής παράλληλα με το εργοστάσιο της εταιρείας.

Τον Φεβρουάριος 1979 ο Παρασκευάς Τσικριτσής δήλωσε παραίτήση από την «ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΙΔΗ Α.Β.Ε.Ε.»για να μετακομίσει στην Αθήνα και να ιδρύσει μαζί με τον Ντίνο Αντωνιάδη την εταιρεία «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» με έδρα τα γραφεία της στην Λεωφ. Μεσογείων 202 στον Χολαργό, κατέχοντας το 50% της εταιρείας. Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε δυναμικά στην χονδρική πώληση όλων των ελληνικών μαρμάρων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Τον Ιανουάριο του 1980 η εταιρεία ίδρυσε μια βιοτεχνία επεξεργασίας μαρμάρου και γρανίτη στην Πέτρου Ράλλη & Αγ. Άννης, στον Ταύρο. Έτσι η «Πανελλαδικά Μάρμαρα Ο.Ε.» δραστηριοποιήθηκε και στην λιανική πώληση αλλά απέκτησε και εργοληπτικό χαρακτήρα αναλαμβάνοντας ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Το 1982 η εταιρεία ίδρυσε και μια δεύτερη βιοτεχνία στην Λεωφ. Κηφισού, στο Αιγάλεω, για να εξυπηρετήσει τις παραγωγικές της ανάγκες.

Τον Σεπτέμβριο του 1984 ο Παρασκευάς Τσικριτσής μαζί με τον συνέταιρο του έγιναν μέτοχοι στην «ΕΤΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.» η οποία διατηρούσε γραφεία και εργοστάσιο στην έδρα της, στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου 7, στο Μαρούσι.

Σταδιακά ο Παρασκευάς Τσικριτσής μαζί με τον συνέταιρό του αύξαναν το μετοχικό τους μερίδιο έως την 21 Μαΐου του 1985 όπου και συγκέντρωσαν το 100% της «ΕΤΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.» με 50% έκαστος. Λίγους μήνες μετά, η εταιρεία μετονομάσθηκε σε «ΙΡΙΣ ΜΑΡΜΑΡΑ A.E.B.E.» και σταδιακά όλος ο μηχανικός εξοπλισμός και το προσωπικό της «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» μεταφέρθηκαν και απορροφήθηκαν στην «ΙΡΙΣ ΜΑΡΜΑΡΑ Α.Ε.Β.Ε» έως και το 1990 όπου και λύθηκε η «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.». Η «ΙΡΙΣ ΜΑΡΜΑΡΑ Α.Ε.Β.Ε» γνώρισε μεγάλη άνοδο την δεκαετία του ΄90 με σημαντικά ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Το 2000 εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της «ΙΡΙΣ ΜΑΡΜΑΡΑ Α.Ε.Β.Ε.» ο ιός του Παρασκευά Τσικριτσή, Κωνσταντίνος. Τον Φεβρουάριο του 2004 που ο Κωνσταντίνος Τσικριτσής τελείωσε τις σπουδές του, ο Παρασκευάς του μεταβίβασε το 50% της «ΙΡΙΣ ΜΑΡΜΑΡΑ Α.Ε.Β.Ε.» το οποίο και διατηρούσε, παραμένοντας όμως ως πρόεδρος της εταιρίας ο ίδιος.

Το ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα και των δύο για ανάπτυξη και πρόοδο, τους οδήγησε να ιδρύσουν παράλληλα την «COSMOS ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ Ε.Π.Ε.» κατέχοντας το 100% της μετοχικής σύνθεσης αυτή την φορά. Η εταιρεία εδρεύει στο 16ο Χιλ. της Λεωφ. Λαυρίου, στην Παιανία, διατηρώντας γραφεία και μία σύγχρονη βιοτεχνία, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα επεξεργασίας φυσικών και τεχνιτών μαρμάρων και γρανιτών.

e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ